در این مقاله ما روش خودمان را برای آماده کردن یک نوع قهوه غلیظ، قوی، خوش طعم و خوشمزه ارائه میدهیم؛ موکاپات سه قسمت دارد:
1. بخش پایینی: که در این قسمت آب وجود دارد.
2. سبد قهوه: (قسمت میانی قوری) این بخش حاوی قهوه است، دارای سوراخ های کوچکی در پایین است که به بخار اجازه خروج می دهد و طعم طبیعی را از قهوه استخراج میکند.
3. محفظه قهوه: در این قسمت که با یک درب پوشانده شده است، قهوه دم کرده در آن جمعآوری میشود.
ما قوریهایی از جنس فولاد ضد زنگ را ترجیح می دهیم اما این نوع قوریها کمی گران هستند، میتوانید از انواع دیگر آن خریداری کنید.
توجه: این روش دم آوری، یک فنجان قهوه بسیار قوی تولید می کند زیرا نسبت قهوه به آب 1: 7 است که کمی بیشتر از دو برابر میزان قهوه در حالت معمول دم کردن قهوه است. برای یک فنجان قهوه اسپرسو عالی آماده شوید.
مهم است که بدانید:
اگر میتوانید دانههای قهوه را خودتان آسیاب کنید، قبل از هر بار دم کردن قهوه این کار را انجام دهید. طراوت و طعم قهوه تازه آسیاب شده، از قهوهای که مدتهاست از آسیاب شدن آن میگذرد بسیار بیشتر است. اگر چه آسیاب کردن بهترین کار است اما میتوان قهوه آسیاب شده تازه و بو داده شده و بسته بندی شده استفاده کرد. قهوه را در ظروفی نگه دارید که دربشان به خوبی بسته شود و هوا به داخل ظرف نفوذ نکند.
برخی قهوه آسیاب شده و فیلتر شده را ترجیح می دهند. از هر دو نوع استفاده کنید تا بدانید کدام طعم بیشتر با ذائقه شما سازگار است. اگر از آسیاب اسپرسو استفاده می کنید، پودر قهوه را خیلی در محفظه انباشته نکنید وگرنه فشار بیش از حد بالا می رود و آب به قهوه ها نفوذ نمیکند. به خاطر داشته باشید، شما نمی توانید محفظه موکا را نیمه پر کنید. موکاپات وقتی بهترین کارکرد را دارد که محفظه قهوه آن به خوبی پر شود.
مرحله 1: پایه موکاپات را با آب پر کنید (ما از آب سرد استفاده می کنیم، اما برخی آب گرم را ترجیح می دهند. هر دو را امتحان کنید و مورد علاقه خود را انتخاب کنید)
آب را اضافه کنید.
شما یک شیر فشار در کنار محفظه پایینی خواهید دید. همیشه آب را تا انتهای سوپاپ پر کنید. این سوپاپ به منظور تنظیم فشار است، فقط آن را نپوشانید وگرنه نمی تواند فشار اضافی را آزاد کند.
مرحله 2: سبد فیلتر را درون پایه قرار دهید و قهوه آسیاب شده را اضافه کنید
دانه ها را آسیاب کنید، سبد را به طور کامل با قهوه آسیاب شده پر کنید یا از قهوه آسیاب شده استفاده کنید. به یاد داشته باشید که پس از استفاده به درستی آب بندی کنید.
قهوه را در محفظه آن فشرده نکنید و روی آن را فشار ندهید، فقط مطمئن شوید که سطح آن یکنواخت است و کنارههای محفظه را تمیز کنید. مطمئن شوید لبه ها را تمیز کردهاید تا قهوه جوش به درستی در سر جای خودش قرار گیرد.
مرحله 3: قوری را ببندید
بخش فوقانی را روی ظرف آب و سبد قهوه قرار دهید و بچرخانید تا بسته شود.
در نهایت، قبل از قرار دادن آن روی اجاق گاز، از محکم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
مرحله 4: قوری را روی اجاق گاز یا مشعل گاز قرار دهید. حرارت شعله متوسط یا زیاد باشد.
ممکن است 5 تا 10 دقیقه طول بکشد تا چیزی را ببینید (قهوه شروع به دم کشیدن کند)
بعد از دم کشیدن، قوری را با یک پارچه از روی گاز بردارید.
سرانجام قهوه دم کشیده شروع به ریختن در محفظه قهوه میکند. این نوع دم کشیدن بر اساس فشار است.
اگر قهوه در حال جوشیدن زیاد به داخل محفظه است، به این معنی آن است که که گرما خیلی زیاد است، زیر قوری را خاموش کرده و صبر کنید تا قوری اندکی از حرارت بیفتد، بعد دوباره ان را روی حرارت بگذارید.
مرحله 5: قهوه دم کشیده را میتواندی بلافاصله سرو کنید
یک چهارم فنجان را قهوه اسپرسو موکا بریزید و به آن شیر داغ اضافه کنید (شیر باید زیر نقطه جوش آن باشد وگرنه دیگر تندی و تلخی قهوه را نمیگیرد).
برای درست کردن قهوه بلک امریکانو یک چهارم فنجان را اسپرسو بریزید و بقیه فنجان را با آب جوش پر کنید.
برای درست کردن وایت امریکانو یک چهارم فنجان را اسپرسو بریزید و بعد آب اضافه کنید و در نهایت خامه سفید روی فنجان اضافه کنید.
اگر آب یا بخار از کنار قوری اسپرسو نشت میکند فورا آن را از روی اجاق بردارید.
این حالت زمانی اتفاق می افتد که پودر قهوه بسیار ریزدانه باشد، بیش از حد به پایین فشار داده شود و بخار نتواند از آن خارج شود و یک مانع در برابر بخار اب ایجاد شود. برای جلوگیری از این مشکل قهوه را خیلی ریز آسیاب نکنید (پودر قهوه درشت دانه تر باشد) و قوری را محکم ببندید.
اگر بخار از شیر خروجی قوری اسپرسو نشت میکند علت آن است که فشار بخار بسیار زیاد شده است یا سبد قهوه خیلی پر و انباشته شده است و درجه حرارت گاز بسیار بالاست.
نحوه تمیز کردن موکاپات
اجزای قوری را از هم جدا کرده و آبکشی کنید. میتوانید آن را در ماشین ظرفشویی هم بشویید.
تفاله قهوه را در باغچه بریزید چون برای گیاهان خوب است (کود گیاهی).
- ۰۰/۰۵/۱۸