آموزشگاه آموزش تهران

آموزشگاه آموزش تهران

آموزشگاه آموزش تهران

آموزشگاه آموزش تهران

آموزشگاه آموزش تهران

کلمات کلیدی

انواع ابزار تخریب بتن چیست؟

دوشنبه‌ سایبری

نقش جی‌ پی‌ اس در سازمان‌ های کشتیرانی

ردیاب کودکان و امنیت برای آن ها

ذهنی آرام برای شما

تاثیر ردیاب در جلوگیری از قاچاق سوخت و فرآورده‌های نفتی

معرفی کامل ردیاب خودرو تلتونیکا

مزایای فروشگاه اینترنتی نسبت به فروشگاه سنتی

هزینه طراحی سایت فروشگاهی به چه چیزهایی بستگی دارد

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

معرفی ابزارهای رایگان تولید محتوا

سئو داخلی و خارجی چیست؟

افزونه‌ های ضروری وردپرس

معرفی اولین اپلیکیشن جامع دانشگاهی کشور

کارایی آیفون 13

آیفون 13 چه کارایی دارد؟

آیفون 13

سورپرایز سالگرد ازدواج

ایده جذاب و رمانتیک سالگرد ازدواج

ایده جذاب و رمانتیک برای سورپرایز سالگرد ازدواج

بهترین ویتامین‌ ها برای باروری

بهترین پوزیشن‌های جنسی جهت افزایش باروری

حسابداری چیست؟

همه ‌چیز درباره قالب اینستاگرام

استاپ موشن

آینده قیمت ارز دیجیتال بیت‌کان (Kan) و تحلیل آن

آینده قیمت ارز دیجیتال ایترنیتی (AE) و تحلیل آن

عنوان: آینده قیمت ارز دیجیتال اورست (ID) و تحلیل آن

آینده ارز دیجیتال سلسیوس (CEL) و فرصت های سرمایه گذاری

آینده ارز دیجیتال سینتتیکس (SNX) و فرصت های سرمایه گذاری

  • ۰
  • ۰

موشن گرافیک یا لوگوی متحرک یکی از مدرن‌ترین شیوه‌های تبلیغات دیجیتال است که با همه گیر شدن رسانه های تصویری و تاثیرگذاری بالای تبلیغات ویدئویی مورد توجه قرار گرفته است. مهمترین کاربرد موشن گرافیک در برندسازی و تبلیغات  است. موشن گرافیک کاربردهای بسیاری دارد و در هر زمینه قادر به جذب مخاطبین و تاثیرگذاری فراوان است.در این مقاله قصد داریم پیرامون موشن گرافیک و کاربرد و اهمیت آن در تبلیغات صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

 

موشن گرافیک چیست ؟

موشن گرافیک استفاده از دانش ادغام تصاویر و صدا و حرکت آنها به کمک برنامه‌های نرم افزاری با هدف تجاری سازی یک برند یا ساخت تیزرهای تبلیغاتی است.  معمولا از نرم افزار Adobe after effects که یک برنامه کاربردی و حرفه ای است در ساخت موشن گرافیک استفاه می شود. موشن گرافیک از سال 1940 آغاز به کار کرد و در دهه‌های بعدی به مراتب پیشرفته شد. پیشتر از موشن گرافیک برای متحرک سازی لوگوی شبکه‌های تلویزیونی و یا شرکت‌های سازنده فیلم و انیمیشن استفاده می شد. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی دامنه کاربرد موشن گرافیک نیز پیشرفته شده و برخی دیگر از تکنیک های فیلم سازی مثل صدا گذاری و افکت و ... به موشن گرافیک وارد شده اند.

موشن گرافیک ها چه کاربردهایی دارند؟

مهمترین کاربرد موشن گرافیک در صنعت تبلیغات است. افزودن انیمیشن به یک محتوا نقش مهمی برای افزایش مخاطبان و اثربخشی محتوا محسوب می‌شود. از ویدئوهای موشن گرافیک در تبلیغات تلویزیونی، شبکه‌های مختلف اجتماعی و شبکه‌های اینترنتی مثل آپارات یا یوتیوب استفاده میشود و سهم زیادی در تغییر افکار عمومی و تبلیغات ایفا می‌کند.

حتما شما هم در شبکه‌هایی چون آپارات و یوتیوب تبلیغات موشن گرافیک ابتدای فیلم ها را مشاهده کرده اید که دیدن 5 ثانیه از آن برای کاربر اجباری است و بعد از آن می تواند با فشردن کلید Skip از آن رد شود. به همین دلیل نیز 5 ثانیه ابتدایی موشن گرافیک‌های تبلیغاتی بسیار مهم هستند، چرا که تمایل به دیدن ادامه آگهی و جذب مخاطب در این 5 ثانیه رخ می‌دهد.

از ساخت موشن گرافیک در توضیحات تصویری محصولات و خدمات نیز استفاده می شود. برای محصولاتی که دارای فرآیند پیچیده ای هستند با کمک موشن گرافیک آن را به بخش های کوچکتر تقسیم کرده و یک توضیح قابل درک برای کاربر به کمک تصاویر به کاربر ارائه می‌شود.

کاربرد  دیگر موشن گرافیک در طراحی لوگوی شرکت ها و وب سایت ها با کمک افزودن تصاویر و صدا به آنها است که باعث می شود یک برند در ذهن مخاطب برای همیشه ماندگار شود.

 در بازاریابی دیجیتال و تبلیغات مدرن نیز موشن گرافیک جایگاه ویژه ای دارد. این شیوه بازار یابی شامل روش‌های بازاریابی رسانه های اجتماعی، بازاریابی ایمیل و موتورهای جستجو می‌شود. در تمام این تکنیک های بازاریابی آنلاین از موشن گرافیک  می توان برای اثربخشی بیشتر استفاده کرد.

تفاوت موشن گرافیک با انیمیشن

موشن گرافیک بدون نیاز به دوربین فیلمبرداری و حتی بازیگر ساخته می شود. در حالی که این فاکتورها در ساخت انیمیشن های دو بعدی و تیزرهای تبلیغاتی یا برنامه های آموزشی کاربرد دارند. از دیگر تفاوت های میان انیمیشن و موشن گرافیک باید به این مسئله اشاره کنیم که موشن گرافیک بیشتر جنبه داستانی دارد و محتوای انیمیشن به واسطه داستان به بیننده منتقل می شود، اما در موشن گرافیک تصاویر و عناصر بصری مثل فرم، رنگ، بافت، ترکیب بندی و حرکت محتوا را تشکیل می دهند.

نکته مهم بعدی این است که انیمیشن غالب است و بیشتر شخصیت محور است چرا که راوی یک داستان است اما در موشن گرافیک محور اصلی تصویر است و شخصیت سازی صورت نمی‌گیرد.

در انیمیشن عموما به عمق داستان، احساسات، فلسفه شخصیت ها و پرسوناژها پرداخته می‌شود اما در موشن گرافیک با جنبه های سمبولیک، نشانه شناسی و تشریح رویدادها روبه رو هستیم.  حتی زمینه کاربرد Motion Graphics در صنعت تبلیغات و برندینگ است اما از انیمیشن در صنعت سینما و سرگرمی استفاده می‌شود.

انیمیشن به سینمای داستانی تعلق دارد و درقالب‌هایی مثل سریال، فیلم سینمایی، انیمیشن کوتاه داستانی و ... کاربرد دارد، اما موشن گرافیک برای تیزرهای تبلیغاتی، تیتراژ، عنوان بندی، کلیپ‌های آموزشی و .... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تدوین آثار انیمیشن با تکنیک‌های تدوین تداومی صورت میگیرد که معمولا برای روایت داستان مورد استفاده قرار می‌گیرد اما در آثار موشن گرافیک با تکنیک‌های غیر تداومی و غیرخطی که فاقد تداوم هستند و بیشتر به ارائه محتوا می‌پردازد دیده می‌شود.

موشن گرافیک چه کاربردهایی دارد و مناسب چه تبلیغاتی است؟

موشن گرافیک در تبلیغات یک شیوه دیجیتال است. در شیوه تبلیغات دیجیتالی از تصاویر گرافیکی متحرک، صداگذاری، موسیقی یا علائم نوشتاری به شکل متحرک برای انتقال پیام به مخاطب استفاده می‌شود. مهمترین کاربردهای موشن گرافیک در تبلیغات بر اساس نوع پیامی که صادر می‌کنند به این شرح است:

- معرفی یک کالا یا خدمات به مخاطبان

- استفاده به عنوان کاتالوگ متحرک

- نمایش برند و لوگو به صورت متحرک

- معرفی اهداف کسب و کار

- آگاهی رسانی به مخاطبان

- یادآوری خواص، مشخصات و ویژگی های یک محصول به مخاطبان

- آگاهی رسانی در مورد برنامه های برند

انواع موشن گرافیک

Motion Graphic را می‌توان به 2 دسته کلی (Art) گرافیک و (Technique) موشن تقسیم کود اما در توضیحی دقیق تر انواع موشن گرافیک به شاخه های لگوموشن، فوتو موشن، ویدئو موشن، تایپو موشن و استوری موشن تقسیم می شود.

لوگوموشن

لوگوموشن ویدیوی کوتاه است که در آن لوگو به شکل متحرک و جذاب به نمایش در می آید. از این اثر می توان در ابتدا یا انتهای فیلم های تبلیغاتی شرکت استفاده کرد.

فوتوموشن

فوتوموشن یک ویدئوی ساخته شده ترکیبی از عکس و المان های انیمیشنی است که برای معرفی مشخصات یک محصول یا خدمات از آن استفاده می شود و مهمترین کاربرد آن در تبلیغ محصولات است.

ویدئوموشن

ترکیب ویدئو یا فیلم های ضبط شده واقعی و انیمیشن و موشن گرافیک را ویدئوموشن می گویند. این نوع تولیدات ویدئویی برای کلیپ های آموزشی و تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرد.

تایپوموشن

این نوع از موشن گرافیک ها صرفا از نوشته و جملات متحرک تشکیل شده اند که به شکل جذابی به نمایش در می آید.

استوری موشن

منظور از استوری موشن فیلم های کوتاه جذاب است که برای قرارگیری در استوری اینستاگرام ساخته می شود.

نرم افزارها و تخصص های لازم برای ساخت موشن گرافیک

در ساخت موشن گرافیک بیش از هرچیز تخصص در استفاده از نرم افزارهای مختلف ادیت و تدوین از اهمیت برخوردار است. افترافکت یکی از رایج‌ترین نرم افزارها در ساخت موشن گرافیک است اما از نرم افزارهای دیگری که در ادامه به آنها می پردازیم نیز می‌توان در ساخت موشن گرافیک بهره برد.

- Adobe After Effects

- Adobe Premier

- Autodesk Combustion

- Autodesk Maya or 3DS Max

- Apple Motion 3

- Final Cut pro

- Avid Xpress

- video scribe (این نرم افزار یک نرم افزار ابتدایی است که برای ساخت ویدئوهای دو بعدی از آن استفاده می شود)

مراحل ساخت موشن گرافیک

برای ساخت یک موشن گرافیک باید مراحلی قدم به قدم طی شود تا یک اثر هنری زیبا خلق کنید. در ادامه به مراحل ساخت آن می پردازیم.

یک متن خام تهیه کنید.

مهمترین نکته در ساخت موشن گرافیک داستانی است که در نظر دارید. این مرحله اهمیت بسیاری دارد چرا که موشن گرافیک ها کوتاه هستند و اغلب بیش از 1 دقیقه و نیم ساخته نمی شوند. بنابراین باید داستانی شفاف و ساده پشت یک موشن گرافیک باشد تا در این مدت زمان کوتاه بتواند روایت را برای مخاطب نقل کند. این که مخاطبین موشن گرافیک مورد نظر چه کسانی هستند و مرور کلی داستان موشن گرافیک در ذهن و فکر کردن به مسائلی چون ابزار مناسب برای تهیه این موشن گرافیک و انتقال احساسات به مخاطب و کارهایی که باید در مراحل ساخت در نظر داشته باشید به شما کمک می کند تا برنامه ریزی دقیق تری را برای ساخت موشن گرافیک در اختیار داشته باشید.

استوری بورد

مرحله دوم زمانی است که تولید تصاویر و صداهای مربوط به متن آغاز می شود. در این مرحله شما باید تمامی لحظه های مهم در متن که چهارچوب های سبکنامیده می شوند را مشخص نمایید. دسته بندی تصاویر، اولویت نمایش آنها و ... همگی در این مرحله جای می گیرند. می توانید با استفاده از برچسب‌هایی ترتیب نمایش اسلایدها را مشخص کنید تا به راحتی بتوانید آنها را جابجا نمایید. میتوانید با طراحی سریع در هر مرحله مشخص کنید که .د در صحنه چه اتفاقی می افتد و چه کارهایی باید توسط شخصیت ها انجام شود. جلسات استوری برد نویسی باید با کمک اعضای گروه تولید و با تبادل نظر اعضای گروه همراه باشد. در این مرحله هدف ایجاد چهارچوب و بررسی متن نهایی قبل از شروع کار است.

تبدیل استوری بردها به طرح

در تبدیل استوری برد به طرح مثل هر پروژه تصویری دیگر سبک، و رنگ، به اندازۀ متن تاثیرگذار هستند. شما می توانید ایده های جذاب را در طراحی استوری بردها به کار ببرید و به آنها جان ببخشید. هر موردی در این مرحله می تواند در مراحل نهایی انیمیشن مورد استفاده قرار گیرد. در واقع در این مرحله به جزئیات رسیدگی می شود. به نکات تصویری دقت شده و در مورد هریک بحث و تبادل نظر صورت می گیرد.

تبدیل طرح نهایی به انیمیشن

بعد از بررسی کردن همه طرح ها، طرح های نهایی برای تبدیل به انیمیشن انتخاب می شوند. در واقع این مرحله زمانی است که همه موارد با هم ترکیب شده و مرحله ساخت انیمیشن فرا می رسد. در این مرحله باید به تمام موارد و جزئیات دقت کنید و محصول نهایی را با ریزبینی و وسواس از کار دربیاورید.

نقش ایده ها در تولید موشن گرافیک های موفق

موشن گرافیک یک روش تبلیغات است، بنابراین طبیعی است که ایده های خلاقانه نقش بسیار مهمی در موفقیت آن داشته باشند. در انواع روش های تبلیغاتی این ایده سازنده است که باعث موفقیت یک اثر تبلیغاتی می شود. در مورد موشن گرافیک  با توجه به متحرک سازی تصاویر و استفاه از جلوه های ویژه در این زمینه ایده های خلاقانه نقش موثرتری در جلب نظر مخاطب خواهند داشت.

عوامل تاثیرگذار در ساخت موشن گرافیک

در اسخت یک موشن گراف موفق  عوامل بسیاری تاثیرگذار هستند. از آن جمله می توان به مهمترین موارد به شرح زیر پرداخت:

سبک انیمیشن

سبک نمایش تصاویر که شامل ظهور و ناپدید شدن صحنه ها و نحوه انتقال متحرک ها از یک نقطه به نقطه دیگر نقش مهمی در ساخت موشن گرافیک خواهد داشت. این مسئله باعث انسجام متن محتوا می شود. در واقع همین حرکت ها است که داستان را می سازد. مخاطب باید با یک تصویر منسجم، روایت گونه و منطقی مواجه شود و در زمان نمایش تصاویر دچار گمراهی نشود.  این امر مانند متن اولیه و نیازمند ویرایش نهایی است که بعد از دریافت بازخورد انجام می شود.

کار اصلی کارشناسی کردن اثر است که شامل بررسی صداگذاری، موسیقی و افکت های صدا می شود که با دقت به پروژه افزوده می شوند.

زمانبندی

سرعت نمایش می تواند باعث زیباتر دیده شدن نقاشی متحرک شما شود. در صورتی که سرعت تصاویر زیاد باشد احتمال گمراهی مخاطب وجود دارد و امکان دارد که کاربر تمرکز خود را از دست بدهد. پس می توان گفت که میزان سرعت با میزان توجه افراد رابطه مستقیم دارد.

 موسیقی

یکی از لایه هایی که می توانید به موشن گرافیک اضافه کنید موسیقی است که می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. این لایه می تواند متن کلی را زنده نگه دارد و حالت داستان را حفظ کرده و مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد.

افکت های صدا

اگر از مخاطب خود شناخت کافی داشته باشید می توانید از این افکت ها نیز برای جذاب تر شدن محصول نهایی بهره ببرید.

جمع بندی نهایی

موشن گرافیک یا تصویرسازی متحرک نقش بسیار زیادی در شیوه های تبلیغاتی مدرن و دیجیتال دارد. به ویژه این که مخاطب امروز با محتوای تصویری ارتباط بیشتری برقرار می کند و اگر دقت کرده باشید شبکه های اجتماعی تصویر محور از محبوبیت بیشتری نزد مخاطبان برخوردار هستند. بنابراین استفاده صحیح از موشن گرافیک و در اختیار داشتن یک موشن گرافیک حرفه ای و مناسب می تواند در رونق کسب و کار نقش مهمی داشته باشد. آنچه اهمیت دارد کیفیت بالای ساخت موشن گرافیک و شناخت کامل پرسونای مخاطب است که می تواند یک موشن گرافیک موفق را به تولید کننده ارائه کند.

  • ۰۰/۰۶/۱۰
  • Alex Ferrie

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی